Sautētas reņģes pienā, viena no visvecākajām šīs puses receptēm.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Svaigas, iztīrītas reņģes vai brētliņas,
- Sīpoli, lauru lapas, sāls, pipari,
- Piens,
- Skābais krējums
- Reņģes vai brētliņas kārto pannā,
- Pārkaisa ar sāli un pipariem, uzliek kādu lauru lapu un sīpola ripiņas.
- Nākamajā kārtā atkal kārto reņģes, pārkaisot ar sāli un pipariem un virsū liekot sīpolu ripiņas.
- Pārlej ar pienu, pa virsu uzliek arī nedaudz skābo krējumu.
- Liek sautēties cepeškrāsnī.
(Recepte tapusi sadarbībā ar saimnieci Dinu Čubu un “Rojas Jūras zvejniecības muzeju.” Fotogrāfs Egils Mūrnieks.)