Receptes

Sautētas reņģes pienā

Sautētas reņģes pienā, viena no visvecākajām šīs puses receptēm.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Svaigas, iztīrītas reņģes vai brētliņas,
  • Sīpoli, lauru lapas, sāls, pipari,
  • Piens,
  • Skābais krējums
  1. Reņģes vai brētliņas kārto pannā,
  2. Pārkaisa ar sāli un pipariem, uzliek kādu lauru lapu un sīpola ripiņas.
  3. Nākamajā kārtā atkal kārto reņģes, pārkaisot ar sāli un pipariem un virsū liekot sīpolu ripiņas.
  4. Pārlej ar pienu, pa virsu uzliek arī nedaudz skābo krējumu.
  5. Liek sautēties cepeškrāsnī.

(Recepte tapusi sadarbībā ar saimnieci Dinu Čubu un “Rojas Jūras zvejniecības muzeju.” Fotogrāfs Egils Mūrnieks.)